Pazartesi, Haziran 11, 2007

yeniden başlarken

yeniden başlarken herseye bu tarafa da eğilelim, yazı eksik kalmasın.ucunu bırakmamak gerek sanırım. kıs boyu yoktum, dukkan kapalıydı.elektirikler kesikti, yeniden voltaj geldi sinir uclarıma.algım yavas yavas acılıyor.intibak surecini simdilik sıkıntısız atlattım.az zamanda cok isler yaptım.demir aglarla ormek istiyorum anayurdu 4 bastan.bırakın tren rayları cakayım saga sola.
doner donmez gurbetten işimden istifa ettim.doner donmez gurbetten yeni bir gurbet kapısı actım alelacele.yeni bir ev tutum.baba evi yine suyun karsısında kaldı.bu sefer daha donanımlı bir yuva kurdum kendime.yaslı ev sahibinden komple masrafsız kombili bahceli merkezi konumda.( 40˚59'27.88'' N 29˚02'36.50'' W ) yeni is yerim yine uzaklarda.ucaklar iner ruzgar eser.ucaklar gider.uzaklar biter.
superman ucar gider yolcusu rahat eder sessiz sakin guvenli uzagı yakın eder superman.yıllar oncesinin reklam muzigi nasıl da aklıma yerlesmiş.302s ler vardı adını bildigim.koye giderken bindigim.303 ler cıkınca devrin en kral otobusu unvanını almıstı. omerler istanbuldan gelirken binmislerdi ilk cıktıgı sene.nasıl hava atmıstı butun yaz boyu.''istanbula donerken bileti 303 le giden firmadan alsanaa baba '' dedigimi hatırlıyorum.304lerin cıktıgı sene, köye amcamla gitmistim. otogarda 304 ü görunce uzay yolculuguna cıkan bir astronotun duydugu heyecanı yasamıstım. ( nasıl bir heyecan oldugunu nasıl bilebilirsin ki uzaya hic cıkmamısken, hadi onu bırak hic canlı uzay mekiği gormemisken.ben bilirim sanane.tamam ya senle mi ugrascam.) otobusun icinde yolcuların okuması icin tanıtıcı dergi gibi bisey de vardı. yol boyunca okudum resimlere bakmıstım.tabii omeri ilk gordugum yerde de '' oglum ben 304 le geldim yemisim 303 ü'' diyerek öcümü almıstım.sonra teknoloji hızla gelisti.403 ler cıktı.trevego,starliner bilmem ne takip etmez olduk.butun bunları cocukluk hevesi ile yapmıstık aslında diyemiyorum zira bir kac sene once birini yolcu etmek icin otogara gidince omer halil ve ben 1 saate yakın otogarın icinde yeni otobuslere salak salak bakıp yorumlar yapmıstık. sehirler arası yolculuk yapılacaksa otobusle yapılmalı.cok severim.neyse ya nerden geldiim ben buralara.sen olmasan buralara gelemezdim ben.( reklam muzigi super olur be bundan, otobuse hitaben.alın fikir size reklam yazarları bedava.telif melif de yok.)
bir asfalt yol dusluyorum.sıcak bir yaz vakti gectigim.sathi kaplama ama. tekerlek sesininin hissedildigi beyaz cakıllı olandan.camlar acık.ruzgar icerde.sen uyuyorsun arka koltukda.radyo sadece trt yi cekiyor.tsm bir solist söylüyor : Bir ihtimâl daha var, o da ölmek mi dersin? Söyle canım, ne dersin? Vuslatın başka âlem, sen bir ömre bedelsin Sükût etme nazlı yâr, beni mecnun edersin Vuslatın başka âlem, sen bir ömre bedelsin...

1 yorum:

7.oda dedi ki...

e hoşgeldin hayata!!
yaşam artık kesintiye uğramadan akıp gidecek önünde..
yeni evin de hayırlı olsun bu arada. bahçeliymiş hem :) bir çay demlersin artık geliriz misafirliğe..